Kuvaus
Tiesitkö, että yksi suosituimmista pähkinöistä ei ole virallisesti pähkinä, vaan cashewpuun eli munuaispuun hedelmän siemen? Munuaispuu tunnetaan myös nimellä cashew, ja sen siemeniä kutsutaan meillä cashewpähkinöiksi.
Itse puu on myrkyllinen, mutta puun tuottamat hieman omenaa vihreänpunaisissa väreissään muistuttavat hedelmät ja niiden päissä roikkuvat “pähkinät” ovat syötäviä. Vaikka kulinaarisessa käytössä puhutaan cashewista pähkinänä, on kasvitieteellisesti katsoen kyseessä siemen.
Cashewpähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Cashewpähkinä pitää sisällään myös sinkkiä, magnesiumia, rautaa, foolihappoa ja K-vitamiinia.
Ainesosat: CASHEWPÄHKINÄ, suola, jauhettu chili, arabikumi. Saattaa sisältää jäämiä gluteenista, maapähkinästä, muista pähkinöistä, soijasta, maidosta, laktoosista, selleristä, sinapista, seesamista ja rikkidioksidista. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Ravintosisältö / 100g: Energia 2344 kJ / 565 kcal, hiilihydraatit 26,3 g (joista sokereita 6,1 g), rasva 42,4 (josta tyydyttynyttä 7,5 g) proteiini 17,7 g, ravintokuitu 3,2 g, suola 2,03 g.
Alkuperämaa: Intia / Vietnam
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.