Ale!

Cashewpähkinä, luomu

2,1521,52

Maustamaton ja kuumentamaton luomulaatuinen cashew.

Klikkaa valikosta haluamasi pakkauskoko.

Kuvaus

Tiesitkö, että yksi suosituimmista pähkinöistä ei ole virallisesti pähkinä, vaan cashewpuun eli munuaispuun (Anacardium occidentale) hedelmän siemen? Munuaispuu tunnetaan myös nimellä cashew, ja sen siemeniä kutsutaan meillä cashewpähkinöiksi.

Huolimatta siitä ettei cashew ole pähkinä, sillä on huomattavan paljon samankaltaisia terveysvaikutuksia pähkinöiden kanssa. Cashewt sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja, eli hyviä rasvoja. Lisäksi cashewssa on suuret pitoisuudet sinkkiä, magnesiumia ja rautaa, sekä foolihappoa ja K-vitamiinia.

Napostelun lisäksi korkean proteiinipitoisuuden omaavat cashewpähkinät sopivat leivonnaisiin, erilaisiin kanaruokiin ja jälkiruokapaistoksiin. Cashewpähkinät toimivat myös raaka-aineena mm. vegaanisen parmesaanin valmistuksessa.
Trooppisen cashewin mieto, kermainen maku on monien mieleen ja maussa voi huomata myös makeutta. Siksi esimerkiksi wokit ja raakasuklaa saavat cashewin mausta mukavaa vaihtelua. Paahdetut cashewpähkinät tuovat kivaa rapeutta myös salaatteihin ja pastoihin.

Ainesosat: CASHEWPÄHKINÄ*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100 g: energia 2460 kJ (595 kcal), rasva 45,2 g (josta tyydyttynyttä 7,8 g), hiilihydraatit 26,6 g (josta sokereita 5,9 g), ravintokuitu 3,6 g, proteiini 18,2 g, natrium 12 mg. Ei keinotekoisia lisäaineita tai säilöntäaineita.

Alkuperämaa / pakkausmaa: Burkina Faso

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.

30 päivän alin hinta 2,15 € / 100 g, 6,45 € / 300 g, 10,76 € / 500 g, 21,52 € / 1 kg.

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 300g, 500g