Kuvaus
Tiesitko, että makea taateli kuuluu palmukasvien sukuun? Medjool-taatelilajike on erityisen arvostettu sen mehukkaan koostumuksen, pehmeän makunsa ja suuren kokonsa vuoksi. Medjool-taatelit ovat maultaan usein hieman makeampia kuin Deglet nour-lajikkeen taatelit.
Toffeemaista taatelia käytetään perinteisesti makeaan leivontaan- erityisesti joulun ajan leivonnaisiin – mutta se taipuu oivallisesti myös suolaisiin ruokiin. Kokeile lisätä taatelia salaatin joukkoon tai vaikkapa suolaiseen piirakkaan. Taatelit ovat makeutensa ansiosta myös mainio vaihtoehto tavallisille makeisille.
Taateli sisältää paljon energiaa, mutta vain vähän rasvaa. Taateleilla herkutellessa tulet popsineeksi myös kuitua, K-vitamiinia, fosforia, kalsiumia ja pieniä määriä rautaa. Tiesitkö, että taateli sisältää myös elimistölle välttämätöntä kaliumia?
Ainesosat: Taateli*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä. Suositellaan säilytettäväksi alle 10°C lämpötilassa.
Ravintoarvot/100g: energia 1279 kJ (306 kcal), rasva 0,3 g (josta tyydyttynyttä 0,2 g), hiilihydraatit 71,0 g (josta sokereita 65,5 g), ravintokuitu 5,5 g, proteiini 2,0 g, suola 0,000 g.
Alkuperämaa / pakkausmaa: Palestiina
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, rikkidioksidia, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.