Lupiinirouhe 500 g, luomu

10,50

Luontaisesti gluteeniton lupiinirouhe on mainio, kotimainen kasvisproteiini ruoanlaittoon. Käytä lupiinirouhetta härkäpapu- tai soijarouheen tavoin. Rouhetta voi mainiosti nauttia myös kypsentämättä, lisäämällä sitä esimerkiksi salaattiin, myslin tai puuroon joukkoon.

Varasto loppu

Tilaa tuotteen saapumisilmoitus

Kuvaus

Lupiini on loistava, kotimainen ravintoaine, jolla on useita terveyttä edistäviä ja vahvistavia ominaisuuksia. Siinä on paljon korkealaatuista valkuaista sekä ravintokuituja, mutta vain vähän hiilihydraatteja. Lupiini nostaa veren sokeripitoisuutta maltillisesti ja pitää näläntunteen loitolla pitkään. Nämä seikat ovat tärkeitä ja painonhallinnassa sekä myös diabeteksen hyvässä hoidossa. Lupiinilla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia myös verenkiertoelimistön ja sydämen terveydelle. Lupiini sisältää myös hyvin vähän suolistoa ärsyttäviä lektiinejä ja saponiineja.

Käytä lupiinirouhetta herne- ja härkäpapurouheen tavoin falafeleissa, kasvispihveissä, keitoissa sekä sämpylä- ja leipätaikinoissa. Koska lupiinia ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä, voi rouhetta lisätä sellaisenaan vaikka smoothieen, salaattiin tai jogurtin joukkoon.

Tietoa allergeeneista: Lupiini itsessään on luontaisesti gluteeniton, mutta jauhot tehdään paikallisessa vehnämyllyssä, joten tuote saattaa sisältää jäämiä muista viljoista. Pähkinäallergikot voivat saada lupiinista oireita.

Ainesosat: Lupiinirouhe*. *luomutuotantoa.

Ravintoarvot / 100g: Energia 1655 kJ (392 kcal), rasva 8,1g (josta tyydyttynyttä 1,6g, kertatyydyttymättömät 2,4g, monityydyttymättömät 3,7g), hiilihydraatit 41,4g (josta sokereita 3,03g), ravintokuitu 30,8g, proteiini 38,3g, suola 0,02g. Lupiini voi aiheuttaa pähkinäallergikoille allergisen reaktion. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Alkuperämaa Suomi

Valmistaja: Koivunalhon Luomutila

Luomusertifikaatti: FI-EKO-102