Kuvaus
Kevyesti paahdetut ja suolatut mantelit ovat oivallisia sellaisenaan sekä maistuva lisä ruoanlaittoon.
Tiesitkö, että manteli ei ole pähkinä? Manteli yhdistetään pähkinöihin samankaltaisuutensa vuoksi, mutta se ei kuitenkaan ole pähkinä, vaan siemen. Herkullinen ja miedon makuinen pähkinää muistuttava siemen on varsinainen terveyspommi ja mainio välipala- ja naposteluherkku. Manteli sisältää runsaasti proteiinia, kuituja, kalsiumia ja terveellisiä rasvahappoja. Mantelit ovat lisäksi erittäin E-vitamiinirikkaita. Mantelit sisältävät myös magnesiumia, kaliumia, biotiinia, fosforia, riboflaviinia, niasiinia, rautaa, antioksidantteja ja erilaisia fytokemikaaleja.
Manteli on suosittu raaka-aine monenlaisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Erityisesti Välimeren keittiössä mantelia käytetään monissa ruokalajeissa antamaan ruoalle makua ja rakennetta. Ruoanlaitossa ja leivonnassa sitä käytetään rouhittuna, kuorittuna, paahdettuna tai sellaisenaan. Mantelit sopivat loistavasti myös pirtelöihin.
Ainesosat: MANTELI*, kasviöljy* (auringonkukka*), merisuola. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä. Saattaa sisältää jäämiä muista pähkinöistä, seesamista, vehnästä ja gluteenista.
Ravintoarvot/100g: energia 2723 kJ (657 kcal), rasva 56,3 g (josta tyydyttynyttä 3,9 g), hiilihydraatit 13,5 g (josta sokereita 3,7 g), ravintokuitu 10,2 g, proteiini 20,8 g, suola 0,010 g.
Alkuperämaa / pakkausmaa: Alankomaat
Luomusertifikaatti: NL-BIO-01
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään viljoja, pähkinöitä, siemeniä, rikkidioksidia, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.