Mung Dal, 500 g

6,95

Kuorittu ja halkaistu maukas mung-papu salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja pataruokiin. Mung-pavun maku on melko makeahko ja hernemäinen. Mung dalit on pakattu uudelleensuljettavaan ja -käytettävään pussiin.

 

5 varastossa

Kuvaus

Kuivatut pavut ja linssit taipuvat monenlaisiin ruokalajeihin, rikastuttavat ruokavaliota ja säilyvät kaapissa ilahduttavan pitkään. Siksi ne ovatkin myös loistava kotivara. Pavut ja linssit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, vain vähäisesti rasvaa, hitaita hiilihydraatteja ja vatsaa hellivää kuitua. Ne pitävät sisällään myös vaihtelevia määriä erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten sinkkiä, foolihappoa eli B9-vitamiinia, kaliumia, niasiinia sekä rautaa. Papuihin ja linsseihin tottumaton vatsa vaatii usein muutaman viikon totuttelun, joten suosittelemme aloittamaan käytön kohtuullisella määrällä. Mikäli pavut aiheuttavat vatsavaivoja,  voi keitinveden vaihtamisesta keittämisen alkuvaiheessa olla apua. Muista myös aina keittää pavut ja linssit tarpeeksi kypsiksi.  Papuja ja linssejä voi myös idättää.

Mungpavut – tieteelliseltä nimeltään Vigna radiata – ovat Intiasta kotoisin oleva hernekasvien sukuun kuuluva palkokasvityyppi. Kokonainen mungpapu on muodoltaan ovaali, pieni, ja väriltään ulkopuolelta vihreä ja sisältä keltainen. Mungpapuja käytetään tavallisimmin aasialaisessa ja intialaisessa keittiössä, ja ne soveltuvat monenlaisiin ruokalajeihin. Käytä papuja esimerkiksi lisukkeena, salaateissa, keitoissa, muhennoksissa, leivonnassa tai kokeile idättää niitä.  Mungpapuja suositellaan syötäväksi päivässä 1-2 dl.

Ainesosat: Halkaistu ja kuorittu mung-papu. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Käyttö: Huuhtele ja keitä 30 min.

Ravintoarvot/100g: Energia 1452 kJ (347 kcal), rasva 1,15 g (josta tyydyttynyttä 0,35 g), hiilihydraatit 62,2 g (josta sokereita 6,6 g), proteiini 23,9 g, ravintokuitu 16,3 g, suola 0,04 g.

Alkuperämaa: Intia

Valmistaja: Organic Health

Saatat myös pitää...