Spelttipuurohiutale, SunSpelt, 500g

3,50

Kotimainen SunSpeltin täysjyväinen spettipuurohiutale saa makuhermosi hyrräämään! Spelttivilja on hyvä, luonnollinen vaihtoehto jalostetummille viljoille. Ohut spelthiutale on litistetty kokonaisesta speltjyvästä, eikä sitä ole käsitelty mitenkään muuten. Se sopii mainiosti puuroon ja voit myös korvata sillä osan muista jauhoista, kun leivot esimerkiksi sämpylöitä, leipää tai pizza- ja piirakkapohjia. Spelthiutaleet toimivat myös korppujauhona, paahdettuna myslissä sekä osana pihvi- ja pyörykkätaikinaa.

Varasto loppu

Tilaa tuotteen saapumisilmoitus

Kuvaus

Vehnänsukuinen speltti on mainio kotimainen vaihtoehto jalostetuimmille viljoille ja sen käytön juuret juontavat jopa 10 000 vuoden päähän. Speltti sisältää erilaisia kivennäis- ja hivenaineita, kuitua sekä B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä aineenvaihdunnalle ja hermoston toiminnalle. Proteiinia speltissä on 13–18 prosenttia. Speltti sulaa elimistössä hyvin ja aineenvaihduntaa parantavien ominaisuuksiensa vuoksi se sopii erityisen hyvin vatsa- ja suolisto-ongelmista kärsiville. Speltin kuiturakenne aktivoi vatsan ja suoliston toimintaa puhdistaen samalla elimistöä kuona-aineista. Koska elimistö pystyy hyödyntämään speltin ravintoaineet tasaisesti käyttöönsä, myös verensokeri pysyy tasaisena. Speltti pitääkin hyvin nälkää ja ehkäisee makeanhimoa.

Speltin puhdas viljelytapa tukee kestävää ja ekologista kehitystä. Kasvuvaatimuksiltaan speltti on vaatimaton ja se sopii erityisen hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn mukautuen luonnon omaan ekologiseen kiertoon. Speltti ei vaadi lannoitusta ja kun lannoitusta ei tarvita, säästetään ympäristöä. Speltin jyvää peittää kova ja tiivis, seitsemänkerroksinen kuori, joten ravinteikas  jyvä on luontaisesti hyvin suojattu ilmansaasteita vastaan.

Ainesosat: SPELT*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100g: energia 1370 kJ (324 kcal), rasva 3,1 g (josta tyydyttynyttä 0,8 g), hiilihydraatit 60,1 g (josta sokereita 3,1 g), ravintokuitu 10,4 g, proteiini 13,2 g, suola 0,400 g.

Alkuperämaa: Suomi

Luomusertifikaatti: FI-EKO-201

Saatat myös pitää...