Lapsang Souschong, savustettu musta tee

1,9069,90

Vanhan kiinalaisen perinteen mukaisesti savustettu isolehtinen musta tee. Maultaan runsas, savuinen ja tervainen. Voimakkaampaa makua havitteleva nauttii Lapsang Souchongia sellaisenaan kera sitruunaviipaleen, miedomman maun ystävä hauduttaa savuteen yhdessä esimerkiksi maustamattoman mustan teen kanssa.

Klikkaa valikosta haluamasi pakkauskoko.

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Vanhan kiinalaisen perinteen mukaisesti savustettu isolehtinen musta tee. Maultaan runsas, savuinen ja tervainen. Sopii nautittavaksi sellaisenaan sitruunaviipaleen kera tai haudutettuna esimerkiksi maustamattoman mustan teen kanssa miedomman maun saavuttamiseksi. Suosittelemme nauttimaan savuteetä vahvojen ja mausteisien ruokien jälkeen jäkiruokateenä.

Lapsang Souchong on musta isolehtinen hapetettu teelaatu, jonka vahva savuinen maku on saatu aikaan polttamalla tervaisia männyn ja jalokuusen juuria ja oksia teen alla valmistuksen aikana. Hapetettu tee laitetaan bamburitilöihin joissa ne saavat savustua kunnolla. Lapsangia tuotetaan erityisesti Kiinassa, Anhuin maakunnassa.

Lapsang on ollut 1600-luvulla Englannin kuninkaalliseen perheen klassikkolaatu, mutta myöhemmin se kulkeentui myös tavallisen kansalaisen käsiin. Myyntiä suoritettiin vain apteekkien kautta, koska Lapsang Souchongia arvostettiin kuninkaallekin kelpaavana lääkkeenä.

Ainesosat: Musta savustettu isolehtinen lehtitee.

Alkuperämaa: Kiina

Valmistaja: Forsman Tee

Valmistus:  Kaksi teelusikallista kahteen desilitraan 90-100 asteessa 3-5 min maun mukaan.

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään viljoja, pähkinöitä, manteleita, siemeniä, rikkidioksidia, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 150 g, 25 g, 50 g, 75 g

Saatat myös pitää...