Kuvaus
Tiesitkö, että yksi suosituimmista pähkinöistä ei ole virallisesti pähkinä, vaan cashewpuun eli munuaispuun hedelmän siemen? Munuaispuu tunnetaan myös nimellä cashew, ja sen siemeniä kutsutaan meillä cashewpähkinöiksi.
Itse puu on myrkyllinen, mutta puun tuottamat hieman omenaa vihreänpunaisissa väreissään muistuttavat hedelmät ja niiden päissä roikkuvat “pähkinät” ovat syötäviä. Vaikka kulinaarisessa käytössä puhutaan cashewista pähkinänä, on kasvitieteellisesti katsoen kyseessä siemen.
Cashewpähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Cashewpähkinä pitää sisällään myös sinkkiä, magnesiumia, rautaa, foolihappoa ja K-vitamiinia.
Ainesosat: CASHEW 92% (Intia/Vietnam), Tellicherry-pippurisekoitus 7% (merisuola, dekstroosi, hiivauute, luonnollinen maustearomi, sipuli, pippuri, maltodekstriini, sitruunahappo, piidioksidi, sitruunamehujauhe, auringonkukkaöljy, pippuriöljy), arabikumi.
Ravintoarvot/100 g: energia 2312 kJ (556 kcal), rasva 41,0 g (josta tyydyttynyttä 7,2 g), hiilihydraatit 27,7 g (josta sokereita 7,4 g), ravintokuitu 3,0 g, proteiini 17,7 g, suola 2,380 g. Säilytettävä kuivassa ja viileässä. Saattaa sisältää jäämiä maapähkinästä, soijasta, maidosta (laktoosi), muista pähkinöistä, selleristä, sinapista, seesamista ja rikkidioksidista (sulfiitit).
Alkuperämaa: Saksa
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.