Kuvaus
Tiesitkö, että yksi suosituimmista pähkinöistä ei ole virallisesti pähkinä, vaan cashewpuun eli munuaispuun hedelmän siemen? Munuaispuu tunnetaan myös nimellä cashew, ja sen siemeniä kutsutaan meillä cashewpähkinöiksi.
Itse puu on myrkyllinen, mutta puun tuottamat hieman omenaa vihreänpunaisissa väreissään muistuttavat hedelmät ja niiden päissä roikkuvat “pähkinät” ovat syötäviä. Vaikka kulinaarisessa käytössä puhutaan cashewista pähkinänä, on kasvitieteellisesti katsoen kyseessä siemen.
Cashewpähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Cashewpähkinä pitää sisällään myös sinkkiä, magnesiumia, rautaa, foolihappoa ja K-vitamiinia.
Ainesosat: CASHEWPÄHKINÄ 96% (Intia/Indonesia/Vietnam), Toscana-mausteseos 3% (tomaatti, valkosipuli, suola, sipuli, persilja, basilika, pippuri, maissitärkkelys, oregano), suola, paakkuuntumisenestoaine arabikumi. Saattaa sisältää jäämiä maapähkinästä, soijasta, maidosta, laktoosista, muista pähkinöistä, selleristä, sinapista, seesaminsiemenistä sekä sulfiiteista. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Ravintoarvot/100 g: energia 2328 kJ (564 kcal), rasva 46 g (josta tyydyttynyttä 9,7 g), hiilihydraatit 6,8 g (josta sokereita 6,6 g), ravintokuitu 22 g, proteiini 19 g, suola 0,66 g. Saattaa sisältää jäämiä soijasta, gluteenista, maapähkinästä ja selleristä.
Alkuperämaa: Saksa
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.