Kuvaus
Euroopanpähkinäpensaan eli pähkinäpensaan (Corylus avellana) pähkinää kutsutaan hasselpähkinäksi. Hasselpähkinä on yksi yleisimmistä vastaantulevista pähkinöistä. Nimensä mukaisesti Euroopanpähkinäpensasta löytyy lähes koko Euroopasta. Ihmisen ja hasselpähkinän historia on pitkä, sillä pähkinöitä tiedetään käytetyn ihmisravinnoksi jo kivikaudella.
Muiden pähkinöiden tapaan hasselpähkinä sisältää paljon terveyttä edistäviä ainesosia, kuten magnesiumia, kaliumia ja kasiumia. Lisäksi hasselpähkinät ovat tiamiinin, E-vitamiinin, B6- sekä muiden B-ryhmän vitamiinien lähde. Hasselpähkinä sisältää myös hyviä rasvahappoja (noin 38 % pähkinän painosta).
Hasselpähkinä on melko voimakkaan makuinen ja rasvainen pähkinä. Pääasiassa hasselpähkinää käytetään leivonnassa ja napostelupähkinänä.
Hasselpähkinöistä voi tehdä myös jauhetta, maitoa ja pähkinävoita. Hasselpähkinät sopivat parapähkinän tavoin hyvin myös vähähiilihydraattiseen ravintoon, hiilihydraattia niissä on vain reilut 3 grammaa sadassa grammassa.
Ainesosat: HASSELPÄHKINÄ*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Ravintoarvot/100g: energia 2629 kJ (628 kcal), proteiini 14,9 g, hiilihydraatit 7,0 g (josta sokereita 4,3 g), rasva 60,8 g (josta tyydyttynyttä 4,5 g), ravintokuitu 9,7 g, suola 0,000 g. Ei keinotekoisia lisäaineita tai säilöntäaineita.
Alkuperämaa / pakkausmaa: Turkki
Luomusertifikaatti: TR-BIO-154
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.