Parapähkinä, luomu

3,3933,90

Vähähiilihydraattinen ja seleenipitoinen luomu parapähkinä!

Klikkaa valikosta haluamasi pakkauskoko.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , ,

Kuvaus

Parapähkinäpuut (Bertholletia excelsa) kasvavat Etelä-Amerikassa, erityisesti Brasilian ja Bolivian alueilla. Puun nimestä huolimatta sen hedelmä ei ole pähkinä vaan avautumaton kota, jonka sisältämiä suuria siemeniä kutsutaan pähkinöiksi. Puun hedelmä muistuttaa kookospähkinää.

Parapähkinä eli Brasilian pähkinä sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja sekä proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraattia. Siksi parapähkinä sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.
Parapähkinä on yksi parhaista luonnollisista seleenin lähteistä. Jo pari parapähkinää päivässä riittää aikuisen päivittäiseen seleenitarpeeseen. Liikaa pähkinää ei kannata jatkuvasti syödä juuri korkean seleenipitoisuuden vuoksi. Päivittäinen annostus on hyvä olla 2-5 pähkinän rajoissa, pähkinän koosta riippuen. Parapähkinä on myös hyvä magnesiumin, sinkin ja raudan lähde.

Parapähkinä on hyvä naposteltavana, mutta myös muiden pähkinöiden seassa käytettynä esimerkiksi marjojen kera. Parapähkinän maku on melko mieto, joten se sopii mainiosti myös rouhittuna mysleihin ja leivontaan.

Korkean rasvapitoisuutensa vuoksi parapähkinät härskiintyvät helposti, joten säilytykseen on hyvä panostaa. On suositeltavaa, että isot määrät säilytetään jääkaapissa tai muussa viileässä. Myös pähkinän pakastus onnistuu.

Ainesosat: PARAPÄHKINÄ*. *luomutuotantoa. Suositeltu annos: enint. 5 kpl/pv. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100g: energia 2757 kJ (659 kcal), rasva 67,1 g (josta tyydyttynyttä 16,1 g), hiilihydraatit 4,2 g (josta sokereita 2,3 g), ravintokuitu 7,5 g, proteiini 14,3 g, suola 0,007 g. Ei keinotekoisia lisäaineita tai säilöntäaineita. Luontaisen laatuvaihtelun vuoksi ei suositella erittäin homeherkille henkilöille. Korkea rasvapitoisuus – herkkä lämmölle.

Alkuperämaa / pakkausmaa: Brasilia

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, rikkidioksidia, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.

 

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 300g, 500g