Camelinaöljy, Impola, 250 ml

11,95

Kotimainen camelinaöljy sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta. Camelinaöljy sopii kaikenlaisen ruoanlaittoon ja leivontaan, rypsi- tai oliiviöljyn tavoin. Öljyn ominaismaku on hennon mantelinen ja se sopiikin loistavasti sellaisenaan esimerkiksi salaatinkastikkeiden pohjaksi.

100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy.

11 varastossa

Kuvaus

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja- alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vaikuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike.

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan.

Impolan Kasvitila toimii Sastamalassa Kämmäkän kylässä. Tila on ollut saman suvun hallussa jo 1800-luvun lopulta lähtien ja nykyinen yrittäjä Kaarlo Impola on järjestyksessä neljäs isäntä. Tila sijaitsee rauhallisella maaseudulla kaukana isoista liikenteen tai teollisuuden keskittymistä. Impolan päätuotantokasvi on öljyhamppu, josta on jalostettuna moneksi. Hamppua on saatavilla niin kokonaisena, kuorittuna ja rouheena, kuin sekoitettuna mysliin ja puuroon sekä jauhettuna proteiinijauheeksi.

Ainesosat: Kylmäpuristettu camelinaöljy. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Alkuperämaa: Suomi

Valmistaja: Impolan Kasvitila