Kuvaus
Kotimainen hampunsiemen valmistetaan öljyhampusta, jonka viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita. Lyhyen kasvukautensa ansiosta siemen ehtii valmistua myös Suomen säässä – siemenet kylvetään keväällä ja sadonkorjuu ajoittuu syksyyn. Hampunsiemenen valmistusprosessi on mekaaninen, ilman korkeita lämpötiloja.
Hamppuöljy sisältää 76 % ihmisille välttämättömiä rasvahappoja, omega-3 (ALA) 22 %, omega-6 (LA) 54 % sekä harvinaisempia rasvahappoja: gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %. Alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:ta päivittäin. Hampunsiementen proteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja hyvin imeytyvässä muodossa. Hampunsiemenet eivät sisällä THC:tä (hampun huumaavaa ainesosaa).
Ainesosat: Hamppurouhe.
Ravintoarvot/100g: energia 1700 kJ (406 kcal), hiilihydraatti 42 g (josta sokereita 2,5 g), rasva 10 g (josta: tyydyttynyttä 0,8 g, kertatyydyttymättömiä rasvahappoja 1,2 g, monityydyttymättömiä rasvahappoja 7,1 g), proteiini 31 g, ravintokuitu 39,5 g, suola 0 g. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Valmistaja: Impolan Kasvitila
Alkuperämaa: Suomi