Kuvaus
Kevyesti paahdetut ja suolatut cashewpähkinät ovat suosittu herkku ja oiva lisä ruoanlaittoon!
Tiesitkö, että suosittu cashewpähkinä ei oikeastaan ole pähkinä? Cashewpähkinä on cashew-puun eli munuaispuun (Anacardium occidentale) hedelmän siemen. Munuaispuu tunnetaan myös nimellä cashew, ja sen siemeniä kutsutaan meillä cashewpähkinöiksi. Itse munuaispuu on myrkyllinen, mutta sen tuottamat, hieman omenaa vihreänpunaisissa väreissään muistuttavat hedelmät ja niiden päissä roikkuvat “pähkinät” ovat syötäviä. Huolimatta siitä ettei cashew ole pähkinä, sillä on huomattavan paljon samankaltaisia terveysvaikutuksia pähkinöiden kanssa.
Miedon makuinen, kevyesti paahdettu ja suolattu cashewpähkinä sisältää runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Suosittu cashew pitää sisällään myös t sinkkiä, magnesiumia, rautaa, foolihappoa ja K-vitamiinia.
Napostelun lisäksi korkean proteiinipitoisuuden omaavat cashewpähkinät sopivat leivonnaisiin, erilaisiin kanaruokiin ja jälkiruokapaistoksiin. Cashewpähkinät toimivat myös raaka-aineena mm. vegaanisen parmesaanin valmistuksessa.
Ainesosat: CASHEWPÄHKINÄ*, arabikumi*, merisuola*. *luomutuotantoa. Saattaa sisältää jäämiä MAAPÄHKINÄSTÄ, muista PÄHKINÖISTÄ, SEESAMISTA, VEHNÄSTÄ JA GLUTEENISTA . Ei keinotekoisia lisä- tai säilöntäaineita. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Ravintoarvot/100 g: energia 2513 kJ (600 kcal), hiilihydraatit 15 g (josta sokereita 8 g), rasva 49 g (josta tyydyttynyttä 6 g), proteiini 20 g, ravintokuitu 5,5 g, suola 0,711 g.
Alkuperämaa / pakkausmaa: Alankomaat
Luomusertifikaatti: NL-BIO-01
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.