Kuvaus
Gluteeniton ja miedon maun omaava kuorittu hirssi omaa pitkän käyttöhistoria niin maataloudessa kuin ruokaviljana ja Euroopassa hirssiä on viljelty jo yli 6000 vuoden ajan.
Luomulaatuinen kuorittu hirssi sopii lisukkeeksi kaikenlaisiin ruokiin sekä puuroksi. Hirssi on hyvä proteiinin ja kuidun lähde ja sopii myös moniin erikoisruokavalioihin. Luontaisesti gluteeniton hirssi sopii myös keliaakikolle ja gluteenittomaan ruokavalioon. Maultaan mieto hirssi taipuu monenlaisiin ruokalajeihin ja käytettäväksi riisin tapaan esimerkiksi pataruoissa, lisukkeena kastikkeille, salaatissa tai puuroksi keitettynä.
Valmistus: Huuhtele hirssi ennen valmistusta. 1 osa huuhdeltua hirssiä / 3 osaa vettä. Keitä n. 25 minuuttia.
Ainesosat: Kuorittu hirssi/Skalad hirs.
Ravintoarvot/100 g: Energia/Energi: 1464 kJ / 350 kcal, rasva/Fett: 5 g
-josta tyydyttyneet/varav mättat fett: 0,7 g, hiilihydraatit/Kolhydrates: 59 g -joista sokereita/varav sockerarte: 0,2 g, ravintokuitu/Kostfiber: 3 g, proteiini/Protein: 11 g, suola/Salt: <0.1 g
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Alkuperämaa: Ukraina
Maahantuoja: Foodin