Kuvaus
Musta valkosipuli, mitä se on?
Mustan valkosipulin valmistetaan kypsentämällä pitkään tuoretta valkosipulia pitkään lämpimässä ja kosteassa uunissa. Pitkän kypsytyksen seurauksena valkosipulissa kasvaa antioksidanttien määrä sekä niiden kyky neutralisoida vapaita radikaaleja.
Musta valkosipuli sisältää 5-6 kertaa enemmän S–allyylikysteiiniä (SAC) kuin tuore valkosipuli. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mustalla valkosipulilla on antikarsinogeenisia vaikutuksia, se vahvistaa immuunijärjestelmää ja alentaa kolesterolitasoa sekä sillä on diabetesta-, allergiaa- ja tulehduksia vastustavia ominaisuuksia.
Mustaa valkosipulia voit käyttää monipuolisesti ruoan valmistukseen. Se soveltuu niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin ja herkkuihin, mutta voit syödä sitä mainiosti myös sellaisenaan vaikkapa välipalana. Mustan valkosipulin maku on mieto, makeanhappamahko ja siirappinen sekä sillä on yllättävä karamellinen aromi! Tämä valkosipuli on valmiiksi kuorittu.
Ainesosat: Valkosipuli
Ravintoarvot/100g: energia 1209 kJ (285 kcal), rasva 1,1 g (josta tyydyttynyttä 0,3 g), hiilihydraatit 51,8 g (josta sokereita 31,2 g), ravintokuitu 0,0 g, proteiini 17,1 g, suola 0,040 g.
Alkuperämaa: Viro