Psylliumkuitu, Aduki, 200 g

6,60

Luontaisesti gluteeniton psylliumkuitu on valmistettu plantago ovata-kasvin siemenistä. Kuiduilla on tärkeä rooli terveellisessä ravitsemuksessa, ruoansulatuksessa sekä hyvinvoivan suoliston ylläpitämisessä. Kuiturikasta psylliumia käytetään suoliston toiminnan tasapainottamiseen, ummetuksen hoitoon sekä gluteenittomassa leivonssa tuomaan taikinaan sitkoa.

12 varastossa

Kuvaus

Erittäin kuitupitoista luomuviljellyn psylliumin, eli jänöratamon siemenkuorta. Psyllium on helppokäyttöinen ja terveellinen kuitulisä, joka edistää vatsan hyvinvointia. Psyllium onkin yksi suosituimpia ravintolisiä suolen toiminnan edistämiseen ja painonhallintaan. Gluteenittomasta psylliumista saat hyviä, liukoisia kuituja ja sitä käytetään lisäämään leivonnaisten kuitupitoisuutta ja parantamaan rakennetta, niin tavallisessa kuin gluteenittomassa leivonnassa.

Käytä psylliumia leivonnaissa ja ruoanlaitossa tai veteen sekoitettuna sellaisenaan. Huolehdi riittävästä nesteen nauttimisesta kuidun käytön yhteydessä: leivonnassa 1-2 ruokalusikallista 1 litraan nestettä, sellaisenaan veteen sekoitettuna 1-2 tl psylliumia 2-3 desilitraan nestettä. Nesteeseen sekoitettuna psyllium geeliytyy nopeasti, joten juoma kannattaa nauttia pikaisesti.

Psyllium voi aluksi aiheuttaa ilmavaivoja ja vatsan turvottelua, mutta vaivat useimmiten lievittyvät tai loppuvat muutaman päivän käytön jälkeen. Käytön alussa suositellaankin vatsan totuttamisen vuoksi vain puolikasta annosta suositellusta päiväannoksesta.

Suositeltu käyttö: 1-2 teelusikallista (5-10 g) annosta kohti.

Ainesosat: Psylliumkuitu*. *Luomu

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, seesaminsiemeniä ja soijaa.

Ravintoarvot/ 100 g: Energia 200 kcal / 810 kJ, hiilihydraatit 11 g (joista sokereita 0 g), rasva 0 g (josta tyydyttynyttä 0 g), ravintokuitu 78 g, proteiini 24,4 g, suola 0 g.

Alkuperämaa: Unkari