Kynteli, Yrttipaja, 15 g

4,95

Yrttipajan kynteli on loistava korvike suolalle ja pippurille. Kyntelin maku muistuttaa pippuria ja sitä voi käyttää meiramin tapaan esimerkiksi keitoissa, pataruoissa ja liemissä. Kynteli tunnetaan myös ruoansulatusta edistävänä yrttinä ja Keski-Euroopassa sitä käytetäänkin usein osana herne- ja papuruokalajeja.

Kuvaus

Kynteli on erinomainen korvike pippurille ja suolalle.

Kynteliä voi käyttää meiramin tapaan esimerkiksi keitoissa, muhennoksissa ja vihannesten keitinliemissä. Yleisemmin se on kuitenkin makkara-, maksa-, veri-, lammas-, jauheliha- ja riistaruokien mauste. Kasvisruuista se sopii papu-, herne-, linssi-, kaali, sieni- ja perunaruokiin sekä salaatteihin ja piparjuurikastikkeisiin. Kynteli edistää ruuan sulamista ja poistaa ruuan rasvan makua. Ilmavaivoja lievittävän ominaisuutensa vuoksi sitä käytetään Keski-Euroopassa erityisesti herne- ja papuruokien mausteena.
Englannissa kynteliä käytetään varsinkin murekkeiden maustamiseen.

Ainesosat: Kynteli.

Alkuperämaa: Suomi