Lupiinijauho, luomu, 500 g

14,50

Proteiinipitoinen lupiinijauho leivontaan ja ruoanlaittoon.

Kotimainen makealupiinijauho on luontaisesti gluteeniton ja kolesteroliton. Lupiinijauho sisältää paljon korkealaatuista valkuaista ja ravintokuituja, mutta vain vähän hiilihydraatteja. Korkean valkuispitoisuutensa vuoksi se sopiikin loistavasti korvaamaan kananmunan leivonnassa ja sen proteiinipitoisuus rikastuttaa mukavasti kasvisruokavaliota.

18 varastossa

Kuvaus

Lupiini on kotimainen palkokasveihin kuuluva soijan, herneen, pavun, linssin ja maapähkinän sukuinen ravintokasvi. Lupiini on elintarvikkeena vähemmän tunnettu, mutta sitä on viljelty ja käytetty maailmalla jo vuosituhansia. Lupiinijauhon ominaismaku on mieto, joten sitä on helppo lisätä erilaisiin ruokiin ja maustaa eri tavoilla.

Makealupiinin ravitsemuksellista arvoa ja terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja sillä on todettu olevan poikkeuksellisen hyviä ominaisuuksia. Siinä on paljon korkealaatuista valkuaista sekä ravintokuituja, mutta vain vähän hiilihydraatteja. Lupiini nostaa veren sokeripitoisuutta maltillisesti pitäen näläntunteen loitolla pitkään. Nämä seikat ovat tärkeitä painonhallinnassa sekä myös diabeteksen hyvässä hoidossa. Lupiinilla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia myös verenkiertoelimistön ja sydämen terveydelle. Lupiini sisältää myös hyvin vähän suolistoa ärsyttäviä lektiinejä ja saponiineja.

Lupiinituotteet sekoitetaan joskus luonnossa villinä kasvaviin lupiineihin, mutta kyseessä on erillinen, elintarvikekäyttöön jalostettu lajike. Luonnossa kasvavien lupiinilajien siemenet eivät ole ihmisravinnoksi kelpaavia niiden korkeiden alkaloidi- ja tanniinipitoisuuksien vuoksi.

Käytä lupiinijauhetta sämpylä- ja leipätaikinoissa, kasvis- tai falafelpyöryköissä tai lisää jauhetta sellaisenaan smoothieen. Lupiinijauho sopii käytettäväksi kananmunan sekä rasvojen korvikkeena leivonnassa sekä keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen. Lupiinijauho sitoo itseensä kaksinkertaisesti nesteitä muihin jauhoihin verrattuna. Koska lupiinia ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä, voi jauhetta lisätä myös sellaisenaan vaikkapa smoothieen tai jogurtin joukkoon.

Ainesosat: Luomu makealupiinijauho. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100 g: Energia / Energi 1655kJ/392kcal, rasvaa / Fett 8,1 g – josta tyydyttynyttä / varav mättade 1,6 g (kertatyydyttymättömät / enkelomättade 2,4 g,  monityydyttymättömät / fl eromättade 3,7 g, omega-3 0,4 g, omega-6 3,3 g), hiilihydraatit / Kolhydrater 10,6 g, josta sokereita / varav sockerarter 3,03 g, ravintokuituja / Kostfiber 30,8 g, proteiini / Proteiini 38,3 g, suola / Suola 0,02 g.

Fosfori / Fosfor 470 mg (67 %)

Kalium 1200 mg (60 %)

Kalsium / Kalsium 180 mg (23 %)

Magnesium 250 mg (67 %)

Mangaani / Mangan 1,1 mg (55 %)

Rauta / Järn 3,4 mg (24 %)

(*)Suluissa osuus tuloisen saannin vertailuarvosta.

Tietoa allergeeneista: Lupiini itsessään on luontaisesti gluteeniton, mutta jauhot tehdään paikallisessa vehnämyllyssä, joten tuote saattaa sisältää jäämiä muista viljoista. Pähkinäallergikot voivat saada lupiinista oireita.

Alkuperämaa Suomi

Valmistaja: Koivunalhon Luomutila

Luomusertifikaatti: FI-EKO-102

Saatat myös pitää...