Kuvaus
Psylliumjauhetta käytetään gluteenittomassa leivonnassa parantamaan taikinan koostumusta, käsiteltävyyttä ja tuomaan siihen sitkoa. Psylliumia voidaan käyttää myös kuitulisänä ruokavaliossa. Psylliumkuitu kykenee sitomaan itseensä runsaasti nestettä, ja nesteeseen sekoitettuna sen koostumus muuttuu kuohkeaksi ja geelimäiseksi massaksi.
Käytä leivonnassa: Psylliumjauhe sekoitetaan taikinanesteeseen ja annetaan turvota vähintään kymmenen minuuttia ennen muiden jauhojen lisäämistä. Vain teelusikallinen psylliumjauhetta riittää.
Kuitulisänä: Sekoita n. 5 g psylliumkuitua suureen lasilliseen vettä ja nauti. Psylliumkuidun käyttö suositellaan aloitettavaksi puolikkalla annoksella, sillä se saattaa aluksi aiheuttaa ilmavaivoja ja vatsan turvottelua, mutta vaivat useimmiten lievittyvät tai loppuvat muutaman päivän käytön jälkeen. Muista aina nauttia psylliumin kanssa riittävästi nestettä!
Ainesosat: Luomutuotettu psylliumin kuorijauhe. Ei sisällä lisä– tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Ravintoarvot/100 g: Energia 758 kJ/189 kcal, rasva 0,6 g – josta tyydyttynyttä 0,1 g, hiilihydraatit/Kolhydrater 0,1 g – josta sokereita 0 g,, ravintokuitu 89 g proteiini 1,5 g, suola 0,1 g.
Alkuperämaa: Intia