Hampunsiemen, kuorittu 300g

10,95

Kotimaiset kuoritut hampunsiemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, proteiinia sekä kuitua. Lisää siemeniä salaatteihin, smoothieen, keittoihin, kastikkeisiin, puuroon, leivontaan – mitä ikinä keksitkään!  Siemenen uloin kuori on poistettu, jolloin jäljelle jää pehmeä ja pähkinäisen täyteläinen ydin.

 

Kuvaus

Kotimainen kuorittu hampunsiemen valmistetaan öljyhampusta, jonka viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita. Lyhyen kasvukautensa ansiosta siemen ehtii valmistua myös Suomen säässä – siemenet kylvetään keväällä ja sadonkorjuu ajoittuu syksyyn. Hampunsiemenen valmistusprosessi on mekaaninen, ilman korkeita lämpötiloja.

Kuoritut hampunsiemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvoja ja proteiinia sekä kuitua. Suutuntuma on pehmeä ja maku täyteläisen pähkinäinen. Miedon makunsa ansiosta siemenet taipuvat monipuolisesti ruokiin; salaatteihin, smoothieihin, kastikkeisiin, keittoihin, puuroon tai vaikkapa leivän päälle. Kuoritut siemenet soveltuvat mainiosti myös hampputofun eli hefun valmistukseen!

Hamppuöljy sisältää 76  % ihmisille välttämättömiä rasvahappoja, omega-3 (ALA) 22 %, omega-6 (LA) 54 % sekä harvinaisempia rasvahappoja: gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %. Alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:ta päivittäin. Hampunsiementen proteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja hyvin imeytyvässä muodossa. Hampunsiemenet eivät sisällä THC:tä (hampun huumaavaa ainesosaa).

Kuoritun hampunsiemenen valmistaa kotimainen Impolan Kasvitila, joka toimii Sastamalassa Kämmäkän kylässä. Tila on ollut saman suvun hallussa jo 1800-luvun lopulta lähtien ja nykyinen yrittäjä Kaarlo Impola on järjestyksessä neljäs isäntä. Tila sijaitesee rauhallisella maaseudulla kaukana isoista liikenteen tai teollisuuden keskittymistä. Impolan päätuotantokasvi on öljyhamppu, josta on jalostettuna moneksi. Hamppua on saatavilla niin kokonaisena, kuorittuna ja rouheena, kuin sekoitettuna mysliin ja puuroon sekä jauhettuna proteiinijauheeksi.

Ainesosat: Kuorittu hampunsiemen. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100g: energia 2432 kJ (588 kcal), rasva 49,8 g (josta tyydyttynyttä 4,0 g), hiilihydraatit 6,4 g (josta sokereita 0,9 g), ravintokuitu 5,5 g, proteiini 31,2 g, suola 0,000 g.

Alkuperämaa: Suomi

Valmistaja: Impolan Kasvitila

Saatat myös pitää...