Kuvaus
Kotimainen hampunsiemen valmistetaan öljyhampusta, jonka viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita. Lyhyen kasvukautensa ansiosta siemen ehtii valmistua myös Suomen säässä – siemenet kylvetään keväällä ja sadonkorjuu ajoittuu syksyyn. Hampunsiemenen valmistusprosessi on mekaaninen, ilman korkeita lämpötiloja.
Hamppuöljy sisältää 76 % ihmisille välttämättömiä rasvahappoja, omega-3 (ALA) 22 %, omega-6 (LA) 54 % sekä harvinaisempia rasvahappoja: gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %. Alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:ta päivittäin. Hampunsiementen proteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja hyvin imeytyvässä muodossa. Hampunsiemenet eivät sisällä THC:tä (hampun huumaavaa ainesosaa).
Ainekset: Hamppuproteiinijauhe. Säilytettävä kuivassa ja viileässä. Proteiinipitoisuus 46%.
Ravintoarvot/100g: energia 1569 kJ (376 kcal), rasva 14,0 g (josta tyydyttynyttä 1,3 g), hiilihydraatit 4,6 g (josta sokereita 2,7 g), ravintokuitu 23,6 g, proteiini 46,0 g, suola 0,000 g.
Valmistaja: Impolan kasvitila
Alkuperämaa / pakkausmaa: Suomi