Punainen linssi, luomu

0,797,90

Punaiset linssit ovat kuivakaapin oiva hätävara, kun ruoka kaipaa nopeasti ja helposti proteiinia. Punaiset linssit sopivat erityisen hyvin keittoihin ja pataruokiin, sillä ilman kuorta ne soseutuvat helposti. Jos linssien jauhomainen rakenne tuntuu suussa oudolta, kokeile sekoittaa pieni määrä linssejä esimerkiksi riisin sekaan!

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , ,

Kuvaus

Kuivatut pavut ja linssit taipuvat monenlaisiin ruokalajeihin, rikastuttavat ruokavaliota ja säilyvät kaapissa ilahduttavan pitkään. Siksi ne ovatkin myös loistava kotivara. Pavut ja linssit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, vain vähäisesti rasvaa, hitaita hiilihydraatteja ja vatsaa hellivää kuitua. Ne pitävät sisällään myös vaihtelevia määriä erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten sinkkiä, foolihappoa eli B9-vitamiinia, kaliumia, niasiinia sekä rautaa. Papuihin ja linsseihin tottumaton vatsa vaatii usein muutaman viikon totuttelun, joten suosittelemme aloittamaan käytön kohtuullisella määrällä. Mikäli pavut aiheuttavat vatsavaivoja,  voi keitinveden vaihtamisesta keittämisen alkuvaiheessa olla apua. Muista myös aina keittää pavut ja linssit tarpeeksi kypsiksi.  Papuja ja linssejä voi myös idättää.

Ainesosat: Punainen linssi*, auringonkukkaöljy* (alle 0,01%). *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Käyttö: Huuhtele ja keitä n. 15 min.

Ravintoarvot/100g: energia 1515 kJ (362 kcal), rasva 2,1 g (josta tyydyttynyttä 0,3 g), hiilihydraatit 59,5 g (josta sokereita 1,0 g), ravintokuitu 10,6 g, proteiini 25,5 g, suola 0,0175 g. Saattaa sisältää jäämiä gluteenista, vehnästä ja rukiista.

Alkuperämaa / pakkausmaa: Turkki

Luomusertifikaatti: FI-EKO-201

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, rikkidioksidia, viljoja, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 300g, 500g

Saatat myös pitää...