Musta valkosipuli, kuorimaton, 75 g

9,95

Kuorimaton musta valkosipuli on valmistettu fermentoimalla virolaista valkosipulia useita viikkoja matalassa lämpötilassa. Tällöin valkosipulin väri muuttuu mustaksi, antioksidanttipitoisuus kasvaa jopa moninkertaiseksi ja samalla tavallinen kitkerä maku ja haju muuttuu pehmeän karamellimaiseksi ja rakenne pehmeäksi.
Käytä monipuolisesti ruoanlaitossa mausteena, kokeile naposteluun sellaisenaan tai vaikka dippeihin. Hurja ja hurjan terveellinen erikoisuus!

4 varastossa

Kuvaus

Musta valkosipuli, mitä se on?

Mustan valkosipulin valmistetaan kypsentämällä pitkään tuoretta valkosipulia pitkään lämpimässä ja kosteassa uunissa. Pitkän kypsytyksen seurauksena valkosipulissa kasvaa antioksidanttien määrä sekä niiden kyky neutralisoida vapaita radikaaleja.

Musta valkosipuli sisältää 5-6 kertaa enemmän Sallyylikysteiiniä (SAC) kuin tuore valkosipuli. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mustalla valkosipulilla on antikarsinogeenisia vaikutuksia, se vahvistaa immuunijärjestelmää ja alentaa kolesterolitasoa sekä sillä on diabetesta-, allergiaa- ja tulehduksia vastustavia ominaisuuksia.

Mustaa valkosipulia voit käyttää monipuolisesti ruoan valmistukseen. Se soveltuu niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin ja herkkuihin, mutta voit syödä sitä mainiosti myös sellaisenaan vaikkapa välipalana. Mustan valkosipulin maku on mieto, makeanhappamahko ja siirappinen sekä sillä on yllättävä karamellinen aromi! Tämä valkosipuli on kuorimaton.

Ainesosat: Valkosipuli. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Ravintoarvot/100g: energia 1209 kJ (285 kcal), rasva 1,1 g (josta tyydyttynyttä 0,3 g), hiilihydraatit 51,8 g (josta sokereita 31,2 g), ravintokuitu 0,0 g, proteiini 17,1 g, suola 0,040 g.

Alkuperämaa: Viro

Saatat myös pitää...