Oliiviöljy, extraneitsyt, Happy Olive, 3 l

78,95

Tuoreimman sadon oliiviöljy kolmen litran tonkassa! Tämä oliiviöljy on valmistettu sadon 2023-2024 oliiveista.

Happy Olive on pienviljelijöiden käsinpoimitun sadon parhaimmistoa, yhden satokauden tuoreinta oliiviöljyä. Happy Oliven varhaisen sadon oliiviöljy valmistetaan jo ennen oliivien tavanomaista korjuuajankohtaa korjatuista puoliraaoista oliiveista. Näin saadaan aikaan öljyn voimakas, ruohoisa ja tuore maku, jonka voit aistia jo öljyn huumaavasta tuoksusta avatessasi pullon.

Varasto loppu

Tilaa tuotteen saapumisilmoitus

Kuvaus

Happy Olive on ekstraneitsyt-luokan yhden satokauden oliiviöljyä Kreetalaisilta pienviljelijöiltä.
Yhden satokauden öljy tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että oliiviöljyyn ei sekoiteta tippakaan edellisiä satoja, vaan oliiviöljy valmistetaan aina vain tuoreimman sadon oliiveista.

Oliiviöljyyn käytettävät oliivit korjataan puoliraakoina, ennen niiden tavanomaista korjuuajankohtaa. Puoliraakana korjatuista oliiveista saadaan valmista öljyä määrällisesti vähemmän, mutta sen ominaisuudet ovat paremmat kuin täysin kypsien oliivien.  Puoliraa’at oliivit sisältävät kypsiä oliiveja runsaammin  sydämen ja aivojen toiminnalle hyödyllisiä polyfenoleita: olekantaalia ja oleosiinia, joilla on myös elimistön matala-asteista tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Polyfenolit ovat myös vastuussa tuoreen oliiviöljyn kirpeän ruohoisesta tuoksusta ja mausta.

Pienviljelijöiden oliivitarhat sijaitsevat Kreetan Apokoronasin alueella lähellä Haniaa, alle kymmenen kilometrin säteellä Tsivarasin kylän oliiviöljyerottamosta, missä öljy pullotetaan. Pullotus tapahtuu pienissä erissä tuoreuden ja korkean laadun takaamiseksi. Meille saapuessaan öljy on parhaimmillaan vain muutaman viikon ikäistä!

Happy Oliven oliiviöljy tuotetaan alueen linnuille ja muille eläimille haittaa aiheuttamatta. Öljyyn käytettävät oliivit ovat peräisin niin pieniltä ja kivikkoisilta perhetarhoilta, että koneellinen keräys on niissä mahdotonta. Oliivit korjataan siis perinteiseen ja luontoystävälliseen tapaan käsin talkoovoimin.

Ostamalla Happy Olivea tuet Kreetalaisia pienviljelijöitä.

Ainesosat: Oliiviöljy. Säilytettävä kuivassa huoneenlämmössä, myös avattuna. Säilytettävä valolta suojattuna.

Ravintoarvot/100ml: energia 900 kcal), rasva 91,6 g (josta kertatyydyttymättömiä 72, g, tyydyttyneitä 12,8 g, monityydyttymättömiä 6,4 g), hiilihydraatit 0,0 g (josta sokereita 0,0 g), ravintokuitu 0,0 g, proteiini 0,0 g, suola 0,000 g.

Alkuperämaa: Kreikka

Lajike: Koroneiki

Luokka: Ekstra-neitsyt (EVOO)

Säilyvyys: Ekstranetsyt-tasoisena noin 2 vuotta, elintarvikkeena noin. 5 vuotta.

Saatat myös pitää...