Mungpapu, luomu

0,999,90

Pikkuruinen mungpapu on makeahko ja maultaan hernemäinen papulajike, joka pienestä koostaan huolimatta sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua. Mungpavut sisältävät myös useita kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia, rautaa ja natriumia.
Pavut soveltuvat lähes kaikenlaiseen ruoanlaittoon, mm. muhennoksiin sekä salaatteihin.

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , , ,

Kuvaus

Kuivatut pavut ja linssit taipuvat monenlaisiin ruokalajeihin, rikastuttavat ruokavaliota ja säilyvät kaapissa ilahduttavan pitkään. Siksi ne ovatkin myös loistava kotivara. Pavut ja linssit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, vain vähäisesti rasvaa, hitaita hiilihydraatteja ja vatsaa hellivää kuitua. Ne pitävät sisällään myös vaihtelevia määriä erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten sinkkiä, foolihappoa eli B9-vitamiinia, kaliumia, niasiinia sekä rautaa. Papuihin ja linsseihin tottumaton vatsa vaatii usein muutaman viikon totuttelun, joten suosittelemme aloittamaan käytön kohtuullisella määrällä. Mikäli pavut aiheuttavat vatsavaivoja,  voi keitinveden vaihtamisesta keittämisen alkuvaiheessa olla apua. Muista myös aina keittää pavut ja linssit tarpeeksi kypsiksi.  Papuja ja linssejä voi myös idättää.

Mungpavut – tieteelliseltä nimeltään Vigna radiata – ovat Intiasta kotoisin oleva hernekasvien sukuun kuuluva palkokasvityyppi. Kokonainen mungpapu on muodoltaan ovaali, pieni, ja väriltään ulkopuolelta vihreä ja sisältä keltainen. Mungpapuja käytetään tavallisimmin aasialaisessa ja intialaisessa keittiössä, ja ne soveltuvat monenlaisiin ruokalajeihin. Käytä papuja esimerkiksi lisukkeena, salaateissa, keitoissa, muhennoksissa, leivonnassa tai kokeile idättää niitä.  Mungpapuja suositellaan syötäväksi päivässä 1-2 dl.

Ainesosat: Mungpapu*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Käyttö: Liota 12 tuntia ja keitä uudessa vedessä 20-35 min.

Ravintoarvot/100g: energia 1453 kJ (347 kcal), rasva 1,1 g (josta tyydyttynyttä 0,3 g), hiilihydraatit 46,3 g (josta sokereita 6,6 g), ravintokuitu 16,3 g, proteiini 23,8 g, suola 0,037 g.

Alkuperämaa / pakkausmaa: Kiina

Luomusertifikaatti: FI-EKO-201
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, viljoja, rikkidioksidia, soijaa, maitoa ja gluteenia sisältäviä tuotteita.

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 300g, 500g

Saatat myös pitää...