Mustapapu, luomu

0,797,90

Luomuviljelty mustapapu soveltuu erinomaisesti tuomaan kasviproteiinia erilaisiin ruokiin. Olisiko tänään vuorossa mustapapusalsa, Meksikolainen mustapapumuhennos, vai sittenkin currylla maustettu mustapapukastike?

Mustapavut pitävät sisällään proteiinin lisäksi mm. paljon kuituja ja ne ovat oivallinen proteiini- ja kuitulisä ruokavalioon.

Klikkaa valikosta haluamasi pakkauskoko.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , , ,

Kuvaus

Kuivatut pavut ja linssit taipuvat monenlaisiin ruokalajeihin, rikastuttavat ruokavaliota ja säilyvät kaapissa ilahduttavan pitkään. Siksi ne ovatkin myös loistava kotivara. Pavut ja linssit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, vain vähäisesti rasvaa, hitaita hiilihydraatteja ja vatsaa hellivää kuitua. Ne pitävät sisällään myös vaihtelevia määriä erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten sinkkiä, foolihappoa eli B9-vitamiinia, kaliumia, niasiinia sekä rautaa. Papuihin ja linsseihin tottumaton vatsa vaatii usein muutaman viikon totuttelun, joten suosittelemme aloittamaan käytön kohtuullisella määrällä. Mikäli pavut aiheuttavat vatsavaivoja,  voi keitinveden vaihtamisesta keittämisen alkuvaiheessa olla apua. Muista myös aina keittää pavut ja linssit tarpeeksi kypsiksi.  Papuja ja linssejä voi myös idättää.

Mustapavut ovat kuin kotonaan salaateissa, seoksissa, keitoissa ja pataruoissa.

Huomaathan, että kuivatut pavut tulee liottaa yön yli (vähintään 12 tuntia) ennen käyttöä, huuhdella ja sen jälkeen keittää uudessa vedessä.

Ainesosat:Mustapapu*. *luomutuotantoa. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.

Käyttö: Liota 12 tuntia ja keitä uudessa vedessä 1-2 h.

Ravintoarvot/100 g: energia 1425 kJ (341 kcal), rasva 1,4 g (josta tyydyttynyttä 0,4 g), hiilihydraatit 47,1 g (josta sokereita 2,1 g), ravintokuitu 15,2 g, proteiini 21,6 g, suola 0,013 g.

Alkuperämaa/pakkausmaa: Kiina

Luomusertifikaatti: FI-EKO-201

Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.

Lisätiedot

Koko

1 kg, 100g, 300g, 500g

Saatat myös pitää...