Kuvaus
Luomumanteleista valmistettu hieno jauho on pehmeää ja miedon makuista jauhoa, joka soveltuu monenlaisteen leivontaan. Mantelijauho on arvostettu raaka-aine monissa erityisruokavalioissa, erityisesti ketogeenisessä sekä vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa sen vähäisen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi.
Runsaskuituinen mantelijauho imee itseensä runsaasti nestettä, joka kannattaa huomioida esimerkiksi korvattaessa reseptin muita jauhoja mantelijauholla. Mantelijauhossa ei ole lainkaan sitkoa, ja se käyttäytyykin leivonnassa erilailla kuin esimerkiksi vehnäjauhot. Sitkoa taikinaan saa lisäämällä psylliumkuitua, joka sitkon lisäksi tekee taikinasta helpommin työstettävän.
Ainesosat: Mantelijauho. Ei sisällä lisä– tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Ravintoarvot/100 g: Energiaa 2577 kJ/616 kcal, rasvaa 54,0 g – joista tyydyttyneitä 3,73 g, hiilihydraatteja 6,6 g – joista sokereita 3,89 g, proteiinia 24,1 g, kuitua 7,2 g, suola 0 g.
Alkuperämaa: Italia








