Kuvaus
Kotimainen hampunsiemen valmistetaan öljyhampusta, jonka viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita. Lyhyen kasvukautensa ansiosta siemen ehtii valmistua myös Suomen säässä – siemenet kylvetään keväällä ja sadonkorjuu ajoittuu syksyyn. Hampunsiemenen valmistusprosessi on mekaaninen, ilman korkeita lämpötiloja.
Hamppuöljy sisältää 76 % ihmisille välttämättömiä rasvahappoja, omega-3 (ALA) 22 %, omega-6 (LA) 54 % sekä harvinaisempia rasvahappoja: gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %. Alfalinoleenihappo (ALA) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 2 g ALA:ta päivittäin. Hampunsiementen proteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja hyvin imeytyvässä muodossa. Hampunsiemenet eivät sisällä THC:tä eli hampun huumaavaa ainesosaa.
Ainesosat: Hamppu.
Ravintoarvot/100g: energia 2048 kJ (489 kcal), hiilihydraatti 33 g (josta sokereita 2,7 g), rasva 35,5 g (josta: tyydyttynyttä 2,5 g, kertatyydyttymättömiä rasvahappoja 3,2 g, monityydyttymättömiä rasvahappoja 29,8 g), proteiini 24,8 g, ravintokuitu 27,6 g, suola 0 g, omega-3-rasvahappoja 8,5 g. Säilytettävä kuivassa ja viileässä.
Alkuperämaa: Suomi
Valmistaja: Impolan Kasvitila
Pakattu samassa tilassa, jossa käsitellään pähkinöitä, siemeniä, manteleita, sulfiitteja, gluteenia, viljoja, soijaa, maitoa ja laktoosia sisältäviä tuotteita.